PIGMENTVLEKKEN

De eerste zonnestralen in het voorjaar, we kijken er altijd reikhalzend naar uit. Lekker buiten wandelen of borrelen op het terras. Van zonnestralen worden we blij en gelukkig en ze voorzien ons van vitamine D. De zon doet ons goed! Maar pas op. Te veel blootstelling aan de zon leidt tot blijvende schade van de huid en de effecten hiervan blijven je hele leven lang zichtbaar!

WAT ZIJN PIGMENTVLEKKEN?

Van pigmentvlekken kun je zelfs vaststellen dat ze altijd ontstaan in combinatie met UV-straling. Deze bruine ontsierende vlekken zijn vaak het directe gevolg van overmatige blootstelling aan de zon. Pigment is een bruine kleurstof die door de pigmentcellen in de huid wordt aangemaakt. De UV-straling zorgt ervoor dat melanine en pigmentcellen in de huid toenemen waardoor er ook meer pigment wordt aangemaakt.

BESCHERM JE HUID TEGEN UV-STRALING

Het beste advies voor een stralende, gezonde huid is je huid goed in te smeren met zonbeschermingsproducten. Maak er daarom een gewoonte van je huid altijd tegen de zon te beschermen met een crème met beschermingsfactor 30 of hoger. En niet alleen in de lente en de zomer. Ook in de herfst en winter is het belangrijk de huid te beschermen tegen schadelijk UV-straling. UV-straling is er namelijk altijd, ook al is het bewolkt. Goede zonbescherming is een absolute noodzaak om huidveroudering tegen te gaan.

VEILIG GENIETEN VAN ZONLICHT

Er wordt wel eens gezegd dat 70%- 80% van de verouderingsproblemen van de huid wordt veroorzaakt door de zon. Mensen die denken goed beschermd te zijn tegen schadelijke UV-stralen, door het dragen van een t-shirtje, komen bedrogen uit. Voor verstandig zonnen gebruik je een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van minstens 30. En omdat de zon de huid uitdroogt, gebruik je huidverzorging die een positieve invloed heeft op de vorming van collageen en die de huid maximaal hydrateert. Bij een gezonde zonbescherming hoort een goede voorbereiding. Laat je huid altijd langzaam aan de zon wennen, vermijd direct zonlicht en bescherm jezelf met een hoedje, petje of parasol. Onbeschermde blootstelling aan de zon is funest voor een gezonde huid. Zonlicht droogt de huid uit en breekt huidcellen af met als gevolg dat er rode vlekken, rimpels, lijnen, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken ontstaan. Ook neemt de kans op melanomen en huidkanker toe. Een huid die één keer flink is verbrand, blijft levenslang extra gevoelig voor de zon.

BIJPASSENDE BEHANDELING

Is dit je 1e afspraak bij MOOI BY ANS? Boek dan de kennismakingsbehandeling Een Nieuw Begin. Wil je graag pigmentvlekken op je huid verminderen? Kies voor een kuur Fruitzuurtherapie in combinatie met Bindweefselmassage en/of Microneedling.