ROSACEA OF COUPEROSE

KENMERKEN VAN EEN HUID MET ROSACEA OF COUPEROSE

Heeft jouw huid last van permanente roodheid, rode bultjes, puistjes of ontsierende adertjes? Dan heeft je huid waarschijnlijk te maken met het huidprobleem couperose of rosacea. Rosacea en couperose zijn vervelende huidaandoeningen die een doeltreffende verzorging vereisen. Couperose is een huidaandoening waarbij de bloedvaatjes in het gezicht heel duidelijk zichtbaar zijn.

Couperose gaat vaak samen met een gevoelige huid waarvan de barrièrefunctie verslechterd is. Je huid is hierdoor veel minder beschermd tegen irritaties en schadelijke invloeden van buitenaf. De verminderde bescherming van de huidbarrière leidt ook sneller tot ontstekingen van de huid zoals bij rosacea het geval is. Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Rosacea -wat letterlijk ‘rood als een roos’ betekent- kleurt de wangen en de neus felrood. Verder herken je rosacea aan de kleine rode bultjes op je huid die een jeukend en branderig gevoel veroorzaken.

PRODUCTEN AFGESTEMD OP DE RODE HUID

Wil je deze huidproblemen grondig aanpakken, dan betekent dit dat je alleen huidverzorgingsproducten kunt gebruiken die volledig afgestemd zijn op het gevoelige rode huidtype. Overigens kun je op gebied van gezonde leefstijl en een juist voedingspatroon ook een boel doen om de conditie van je huid verder te verbeteren.

TEMPERATUURVERSCHILLEN

De huid die last heeft van couperose of rosacea is erg gevoelig. Externe factoren zoals temperatuurverschillen, hitte en kou, zorgen al snel voor extra huidirritatie waardoor de huidaandoeningen kunnen verergeren. Vermijd daarom zonnebaden of saunabezoek en let ook op bij gebruik van airco en verwarming. Zij hebben een slechte invloed op deze probleemhuid. En hoewel bewegen natuurlijk gezond is, is erg intensief sporten voor deze huid niet het beste advies. Reinig je huid met een passend reinigingsproduct en spoel af met lauw water. Koud of te warm water geven een te grote impuls aan de doorbloeding van je huid, die daar weer hevig op reageert met een felrode kleur. Let bij cosmeticaproducten extra goed op de samenstelling en gebruik vooral milde crèmes met kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten.

VOEDING

Een gezonde leefstijl is voor elk huidtype belangrijk en met een doordacht voedingspatroon kan je het verergeren van rosacea en couperose voorkomen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen roodheid en irritaties in het gezicht extra doen opvlammen. Vermijd daarom liever histaminerijk en histamine triggerende voeding zoals harde kazen, gerookt vlees, spinazie, aardbei, abrikoos, ananas en citrusvruchten. Kijk ook uit met verzadigde vetten en beperk lactosevormende producten, zoals koemelk, kaas en yoghurt dranken. En wees heel matig met scherpe kruiden en specerijen. Daar krijgt je huid het veel te warm van!

BIJPASSENDE BEHANDELING

Is dit je 1e afspraak bij MOOI BY ANS? Boek dan de kennismakingsbehandeling Een Nieuw Begin. Wil je couperose of rosacea kalmeren en verzachten? MOOI op Maat is een perfecte keus maar ook het Mindful Aging traject zal jou en jouw huid verbeteren en weer laten stralen.