Elektrocoagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden d.m.v. elektrische stroom snel en eenvoudig worden verwijderd. Deze behandeling wordt verricht met speciaal apparatuur waarbij huid oneffenheden worden verhit met een klein dun naaldje, mesje of een speciaal bolletje waardoor elektrische stroom loopt. Hieronder staan de huidoneffenheden die verwijderd kunnen worden.

Voor wie

Coagulatietherapie is voor iedereen die last heeft van de volgende indicaties en deze wil laten behandelen:

 • Bloedblaasjes
 • Couperose (rode vaatjes)
 • Fibromen (steelwratjes)
 • Milia (gerstekorrels)
 • Ouderdomswratten

Behandeling

Voordat ik je ga behandelen wil ik je graag eerst zien en kennismaken tijdens een intake. Tijdens deze intake ga ik goed kijken naar je huid, bespreken we je wensen en de gezondheid van je huid.

Bij coagulatietherapie ga ik vervolgens voor de afgesproken duur de huidoneffenheden of vaatjes weghalen. Na de behandeling blijft er een klein wondje of korstje achter. Dit zal vanzelf genezen. Afhankelijk van waarvoor je bent behandeld, zal de huid egaler zijn of zullen vaatjes minder zichtbaar zijn.

Steelwratjes (fibromen)

Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het is een zacht elastisch aangroeisel op de huid. De uitstulping zit met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardig aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg van de ouder wordende huid en komt vooral voor bij oudere mensen van boven de 50 jaar. Bij zowel mannen als vrouwen komen ouderdomswratten even vaak voor. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

Roodheden Coaguleren

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. Vaak is het cosmetisch storend en krijgen mensen met roodheden vaak nare opmerkingen te horen.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn vaatjes die verwijdt zijn door bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achteruitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf, en kunnen gemakkelijk door middel van coagulatie weggehaald worden. Hiervoor zijn meestal meerdere behandelingen voor nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Ga er zelf niet aan krabben! Het behandelde gebied kan tijdelijk licht roze, licht bruin of bleker van kleur worden. Deze verkleuring van de huid is na enkele weken weer normaal. Het is belangrijk om de eerste 2 weken na de behandeling de zon en zonnebank te mijden en een zonnebrandcrème (minimaal factor 30) te smeren.

Het cosmetisch resultaat is afhankelijk van een aantal factoren.

De locatie:

Coagulatie wondjes genezen in het gezicht vaak fraaier en minder opvallend dan ergens anders op het lichaam.

De grootte van de behandelde plaats:

Hoe groter het te behandelen gebied is, hoe groter en daardoor opvallender het uiteindelijke litteken zal zijn.

De verzorging van de huid na de ingreep:

Het nat laten worden van het verse wondje, wondinfectie & blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

Contra indicaties

De behandeling is niet voor iedereen geschikt, contra indicaties zijn:

 • Melanomen [ga hiermee altijd naar je huisarts]
 • Pacemaker
 • Hartritme stoornissen
 • Bloedziekte
 • Bloedverdunners
 • Koorts
 • Epilepsie
 • Chemotherapie
 • Zwangerschap
 • Suikerziekte
 • Herpesinfectie

Prijzen

MinutenPrijs
Vanaf 15 minuten€ 22,50
30 minuten€ 45,00
Na 30 minutenn€ 1,- per min. erbij